
Yapay yemler ile levrek avı
Yapay yemler ile levrek avı, açık ve bulanık suda levrek avı , gece ve gündüz levrek avı için yüzlerce makale blog ve yazı takip etmişsinizdir. Bu konuda hem yazılanlar hemde kişisel tecrübelerden elde edilen bilgileri sizinle paylaşacağız. Bilgiler Kıyıdan olta ile At-çek Levrek avı içindir.
1- OLTA Tercihi
Yüzlerce marka olta tavsiyesi tipini bir unutun. Sizin için en uygun olta rapala yada topla silikon yeminizi merada deneyimlerle sabitlediğiniz uzaklığa atabilen oltadır. Gerisi hikaye. Sağlam, sizi yormayan, 30 gr atarı olan bir olta yerinde olacaktır.
2- Mera Tercihi
Bu tamamen deneyimlerinizle sabitleyeceğiniz yada avcılardan elde edeceğiniz bilgilerle ulaşılabilen bir bilgidir. Ancak Mendirek uç noktaları civarı; dere ağzıza yakın noktalar şansınızı artıracaktır.
3- Hava durumu ve Avlanma Vakti
Sabah erken saatlerde yada ikindi namazından sonraki avlar şansınızı artıracaktır. Ama levrek bu her an her saatte vurabilir.
Çok rüzgalı havalar ve büyük dalgalar zaten at-çek performansınızı düşürecektir. Rapala yada Silikonunuzun sürekli kayalara takılma oranı artacaktır. Bu nedenle Aşırı dalga olmayan deniz ve hava şartları verimizini yükseltecektir.
4- Yapay Yem Seçimi
Açık ve Berrak sularda Mavi renk ağırlıkta 11 cm Rapalaya Levreğin iki kez saldırdığını gözlerimle gördüm. İlkinde fazla hızlı çektiğimden levrek rapalayı kapamadan geldiği kayanın altına döndü. İkinci at-çekimde rapalaya saldırdı ve Balığı yakaladım.

Ama dürüst olmak gerekirse yinede en çok yapay yem ile levrek avını dandirik Gece parlama özelliği olan yeşil silikonlarla yaptım. Etrafımdaki gözlemlerimdede güzel kuzuları alanlar hep bu yeşil silikon yapay yem kullanıyorlardı. Açık havada; açık berrak suda, hafif bulanık suda bu silikonla levrekler aldım, yanıbaşımda alanları gördüm.

Yapay yemler ile levrek avı için Tabiki bölgeye ve Meraya göre farklı deneyimleri olan arkadaşlar olacaktır ama benim favorim yinede bu silikon diyebilirim.
Gece Levrek Avı : Gece levrek avı yaparken kafa lambanızın yada yanınızdaki ışığın suya direk vurmasını engelleyiniz. Yoksa balıklar kaçacak ve verimsiz bir av ile eve boş dönebilirsiniz. Yapay yeminizin fosforlu olmasına özen gösterin. Ara sıra kıyıda ışığa tutarak yeniden ışık tutmasını sağlayın.